Neu! Pro 2023

Formulari d’inscripció gratuïta

  • Divendres 27 de gener
  • 9.30h
  • Centre Cultural La Mercè
  • Primera edició

El NEU! Festival anuncia la principal novetat d’aquesta any, la primera edició del NEU! PRO, un espai de trobada per a la indústria musical que se celebrarà al Centre Cultural la Mercè de Girona el divendres 27 de gener. La programació inclourà ponències, taules rodones, showcases o retransmissions de podcast en directe.

El NEU! PRO, que es vol centrar en el perfil del festival, pretén ser un punt de trobada tant per a la indústria musical com per a artistes doncs sense creadors no hi ha indústria.

Programa

9.30 h a 10.30 h – Acreditació i benvinguda

Sessió 1: GUZZU – “Web3: La Revolució Serà Tokenitzada?”

GUZZU és una plataforma web3 que té per objectiu portar el Digital Merchandising a la indústria de la música a través d’NFTs. Una start-up de Barcelona nascuda el febrer de 2022 i fundada per Frankie Pizá i Arnau Sabaté, ambdós acumulen una llarga trajectòria en la indústria de la música, havent passat per càrrecs de responsabilitat en top players de la indústria de la música (Primavera Sound, Discogs, Red Bull Music Academy, Jägermusic, Sinnamon Records, etc.).

Sessió 2: VIDA FOR MUSICIANS. Presentat per Dani Poveda, director del Vida Festival.

Vida for Musicians és el centre creatiu del VIDA perquè músics i artistes de diferents disciplines puguin desenvolupar projectes d’experimentació i crear sinergies artístiques. V4M és també un canal de streaming de generació de continguts per promoció musical i cultural. Totes aquestes novetats i d’altres seran presentades de la mà del director del Vida Festival, Dani Poveda.

Presentació de projectes de La Marfà – Centre de Creació Musical.

La Marfà – Centre de Creació Musical és un equipament de l’Ajuntament de Girona fundat l’any 2011, després de la rehabilitació de l’antiga fàbrica tèxtil Marfà a Girona, que desenvolupa un ampli ventall de projectes dirigits al conjunt dels agents del sector musical: suport a la creació (residències, acompanyament a artistes i coproducció de nous projectes), formació (tècnica, musical i de gestió) i divulgació (tallers, conferències i concerts).

Sessió 3: Producció musical amb SHB. (Productor de Morad, Bad Gyal o Beny Jr entre d’altres).

SHB és un jove productor establert a Barcelona que va iniciar la seva carrera musical al 2015 enfocant-se en el hip-hop. Des d’aleshores, ha produït cançons per artistes com Morad, Beny Jr, Bad Gyal, JuL o Eladio Carrión entre d’altres, amb les que ha aconseguit discs d’or, platí i diamant. En aquest esdeveniment tindrem l’oportunitat d’apropar-nos a la seva forma de treball amb la desconstrucció d’una de les seves produccions i de compartir experiències amb el productor de referència.
– Presenta i modera el periodista i crític musical Javier Bánquez, professor d’Historia de la Música moderna a l’escola EUMES.   
Sessió en col·laboració amb EUMES – Escola de Producció Musical.

Sessió 4: Podcast “Simpatía por la industria musical”, amb Carlos Galán – CEO Fundador de Subterfuge Records. Entrevista a Santi Carrillo, director editorial de ROCKDELUX.

És tot un luxe acollir en directe aquest podcast de referència estatal amb la participació de dos dels persones clau de la industria musical del nostre país. Santi Carrillo, director editorial de ROCKDELUX, serà entrevistat per Carlos Galán, director del programa i CEO Fundador de Subterfuge Records. Un programa en format d’entrevista que no pretén ser nostàlgic sinó contraposar punts de vista, experiència i perspectives de futur dins l’apassionant negoci de la música.

Sessió 5: El DIY o l’auto-gestió, amb Cala Vento, Rufus T. Firefly i Louise Sansom de Hidden Track Records. Presenta i modera: Joan Luna, cap de redacció de Mondo Sonoro. 

Tindrem l’oportunitat de conèixer en primera persona l’experiència en el món de l’autogestió discogràfica de dues de les bandes nacionals de referència. La Jul i en Víctor, del grup Rufus T. Firefly i en Joan i l’Aleix dels Cala Vento conversaran en un format distès amb Joan Luna, cap de redacció de la revista Mondo Sonoro, sobre aspectes relacionats amb el seus inicis i evolució en l’autogestió, pros i contres, entre d’altres.

18 h. Concert d’Amaia Miranda a l’Auditori de La Mercè. (Gratuït)

Presentació de Cuando se nos mueren los amores. El disc debut de la guitarrista i compositora basca és un manifest artístic que reivindica la força de la cançó despullada i la bellesa del que és quelcom autèntic i imperfecte.

Pausa i trasllat a l’Auditori de Girona.

20 h. Concert d’Ernest Crusats (La iaia) a l’Auditori de Girona. Estrena a Girona del disc: La font gelada. (Concert de pagament)

Cinc anys després de Tornar a ser u, darrer disc de La iaia, el seu líder, Ernest Crusats, inicia la seva carrera en solitari amb La font gelada. Més que un disc, un refugi. Un bàlsam per les nostres oïdes.

Formulari d’inscripció gratuïta

Col·labora: