- Divendres 24 de gener
- 9.30h
- Centre Cultural La Mercè Girona
Inscripció gratuïta. Aforament limitat.
Presentem la tercera edició del NEU! PRO.
Seguint la línia editorial del propi festival, NEU! PRO és el punt de trobada per a la indústria musical i els creadors, doncs sense creadors no hi ha indústria. La programació inclou ponències, taules rodones, masterclass i podcast.
Inspiració, formació i connexió.
Inscripció gratuïta. Aforament limitat.
Programa
Presentat per Aïda Camprubí
9.30 h Acreditació i cafè benvinguda
10.15 h Internacionalització musical amb Catalan Arts
11.15 h Presentació de: La Marfà – Centre de Creació Musical / Presentació de: Fundació Cultural El Foment
11.30 h Som València amb Louise Sansom
11.45 h Producció Musical amb Paco Loco
12.45 h Pausa
13.00 h Supervisors Musicals. Amb la col·laboració de Fundació SGAE
14.00 h Dinar NEU! PRO
15.30 h Podcast “Simpatía por la industria musical”, amb Carlos Galán de Subterfuge Records i el cineasta Isaki Lacuesta.
16.30 h Intel·ligència Artificial a la Indústria Musical: Creativitat i Eficiència amb Carles Reixach.
17.30 h Gallery Sessions amb Genís Pena – Project Manager
18.30 h Taller de composició i creació musical amb Anna Andreu. Amb la col·laboració de Fundació SGAE
10.15 h: Internacionalització musical amb Catalan Arts
En aquesta taula coorganitzada amb Catalan Arts convidem diferents Managers i agents culturals del territori Català per tractar les possibilitats, vies, experiències i recursos per a la internacionalització i exportació del talent musical del nostre país a l’exterior.
Amb la participació de:
Pablo Tudela
Co-responsable de la plataforma Say It Loud i del festival del mateix nom, que se celebra des de l’any 2008 a Barcelona. A la vegada, Say It Loud funciona com a promotora, segell discogràfic i gestora d’artistes com Queralt Lahoz, Belén Natalí, Hip Horns Brass Collective o Las Bajas Pasiones, entre d’altres. Des del 2022, és una de les entitats associades en la gestió de la sala Paral·lel 62, al cor de la ciutat.
Anna Tisora
Manager, booker i emprenedora dins la indústria musical. Cofundadora de l’agència de representació d’artistes Niu Mgmt i membre de la cooperativa Cultura del Bé Comú, amb seu a la Catalunya Central. Representant artistes com Mar Pujol, Al·lèrgiques al Polen o Jo Jet i Maria Ribot.
Roc Tebé
Fundador de les empreses Rhythm and Flow i Guspira Management, porta treballant a la industria musical des de fa 23 anys. Ha organitzat desenes de gires europees amb artistes internacionals i com a manager ha desenvolupat les carreres d’artistes com Lágrimas de Sangre, La Sra. Tomasa o El Pony Pisador. En el procés d’internacionalització ha portat algunes d’aquestes bandes a fer gira per EEUU, Canada, Australia, Vietnam, Mexic o Colombia.
Presenta i condueix: Mireia Madroñero
Responsable de música a Catalan Arts – Àrea de Mercats de l’ICEC (Institut Català de les Empreses Culturals), que assessora, ajuda a dissenyar estratègies i dona suport a les empreses musicals catalanes amb interès de desenvolupament internacional i de treballar l’exportació dels seus projectes.
Coorganitzat amb Catalan Arts
11.15 h: Presentació de: La Marfà – Centre de Creació Musical / Presentació de: Fundació Cultural El Foment
11.30 h Som València amb Louise Sansom
Louise Sansom
Convidem Louise Sansom, impulsora de la iniciativa Som València, per conèixer des de dins i en primera persona com ha estat l’organització i gestió de SOM VALÈNCIA. Organització que en pocs dies va mobilitzar i reunir més de 450 artistes, en 32 ciutats de l’estat, recaptant prop de mig milió d’euros pels damnificats de la Dana. Una iniciativa que ha reunit el sector cultural i social i que mereix tota la nostra admiració i reconeixement.
11.45 h Producció Musical amb Paco Loco
Paco Loco
Francisco Martínez Pérez, més conegut com a Paco Loco, és un músic i productor musical espanyol d’origen mexicà, considerat un dels productors referents en la música indie espanyola. Al llarg d’aquestes dècades ha treballat amb una infinitat d’artistes independents i internacionals on destaquen noms com Hinds, Nacho Vegas o Enrique Bunbury. Nominat en varies ocasions als Latin Grammys, Paco Loco va ser el guanyador del Premi Ufi de la música independent al millor productor. Tindrem l’oportunitat d’apropar-nos a la seva forma de treball, i de compartir experiències amb el productor de referència.
Presenta i modera el periodista i crític musical Javier Blánquez, professor d’Història de la Música moderna a l’escola EUMES.
Sessió en col·laboració amb EUMES – Escola de Producció Musical.
13.00 h Supervisors Musicals.
Ponència especial dedicada al paper clau dels Supervisors Musicals en la indústria musical i audiovisual. La sessió reunirà experts en la matèria per explorar com el seu treball pot transformar projectes cinematogràfics, publicitaris o televisius.
Durant la ponència, els supervisors musicals compartiran experiències, revelaran els secrets del procés de selecció de música i detallaran com treballen amb directors, productors i compositors per aconseguir bandes sonores que connectin emocionalment amb el públic. També es discutiran les tendències actuals en llicències musicals i l’impacte de les plataformes digitals en la creació de contingut audiovisual.
Amb la participació de:
Carmen Rodríguez
Professional independent amb quinze anys d’experiència en la indústria musical, ha ocupat llocs destacats als departaments de Film & TV, jurídic i creatiu en empreses com BMG – The New Music Company, Universal Music Publishing i EMI Music Publishing. Al llarg de la seva trajectòria, ha estat responsable de gestionar sincronitzacions, així com de desenvolupar iniciatives de màrqueting, assessorament legal i llicències. Entre aquests destaquen llargmetratges com La Sociedad de la Nieve (J. A. Bayona) i Un Amor (Isabel Coixet), o sèries com Invisible i La Liga: Más allá del Gol, entre d’altres.
Juan Tomás Tello
Vinculat a la música des de que té memòria ha desenvolupat la seva carrera professional en la indústria discogràfica, ocupant diferents posicions com promoció a ràdio, project manager, A&R i director artístic a Chrysalis, EMI i Virgin. A Globomedia va aprendre l’ofici de supervisor musical treballant per a sèries i pel·lícules com, Vis a Vis o Los Hombres de Paco, entre d’altres. Actualment, participa en congressos internacionals, i compagina la docència a ECAM, UNIR, SAE, amb la Supervisor Musical en produccions com Sky Rojo, Berlín, o La Casa de Papel, entre d’altres.
Teresa Carbonell
Fundadora i CEO de Konga Music Agency, una agència creativa de música que ofereix un servei integral al sector audiovisual des de
El 2014, SaraoMusic entra en una joint venture amb Universal i, des de llavors, el segell adquireix una gran projecció internacional.
En Supervisió Musical, ha signat projectes com les dues temporades de la sèrie El Inmortal per a Movistar+, el llargmetratge Norberta, la sèrie Las Largas Sombras de Clara Roquet per a Disney+, la pel·lícula dirigida per Kike Maillo Disco, Ibiza, Locomía, o la nova producció per a Netflix El Jardinero.
Irene Prada
Presenta i condueix: Irene Prada – Llicenciada en Dret, dirigeix Pizza Pop, l’editorial de Subterfuge Records, amb la qual ha editat obres de La La Love You, Anni B Sweet o Niña Polaca, i ha gestionat llicències per a marques com el FC Barcelona, Ikea, Mahou, Zara, Walmart o San Miguel, així com per a nombrosos llargmetratges i sèries de televisió.
Amb la col·laboració de Fundació SGAE
15.30 h Podcast “Simpatía por la industria musical”, amb Carlos Galán de Subterfuge Records i el cineasta Isaki Lacuesta.
És tot un luxe acollir de nou el podcast de referència amb la participació de dues persones clau de la indústria i l’art del nostre país.
El reconegut cineasta Isaki Lacuesta confessa que sempre ha tingut la fantasia frustrada de ser músic, i que segueix intentant colar-se en aquest món. El director de pel·lícules com “La Leyenda del Tiempo” o la recent “Segundo Premio”, pel·lícula seleccionada a representar España als Oscar 2025, serà entrevistat per Carlos Galán, director del programa i CEO Fundador del prestigiós segell discogràfic Subterfuge Records.
Un podcast en format d’entrevista que no pretén ser nostàlgic sinó contraposar punts de vista, experiència i perspectives de futur dins l’apassionant negoci de la música.
Carlos Galán
Isaki Lacuesta
16.30 h Intel·ligència Artificial a la Indústria Musical: Creativitat i Eficiència amb Carles Reixach.
Carles Reixach, director de l’escola EUMES i Ableton Certified Trainer,
impartirà una masterclass per explorar el potencial de les eines d’intel·ligència artificial en el sector musical.
Durant la sessió, es tractaran aspectes com l’ús de la IA per potenciar la creativitat, automatitzar processos i optimitzar la gestió de tasques repetitives. També es mostrarà com aquestes tecnologies poden transformar tant la part artística com l’eficiència i la productivitat en l’àmbit de la gestió, oferint solucions adaptades a les necessitats i als reptes del sector.
Finalment, es reflexionarà sobre les oportunitats i les amenaces que la intel·ligència artificial pot representar per al sector, posant èmfasi en els aspectes ètics que cal tenir en compte en la seva aplicació.
Carles Reixach
17.30 h Gallery Sessions amb Genís Pena – Project Manager
Genís Pena
De la mà del project manager Genís Pena coneixem des de dins Gallery Sessions. Parlem de com el canal de música en directe, el qual recopila milions de reproduccions, en un escenari aparador a peu de carrer a mig camí entre el videoclip i l’espectacle en viu, reuneix artistes internacionals com Morad, J Balvin o Julieta Venegas i s’ha convertit en un fenomen i focus d’atenció dins la indústria musical i audiovisual.
18.30 h Taller de composició i creació musical amb Anna Andreu.
Aquest taller impartit per Anna Andreu, està dirigit als autors i compositors que desitgin aprofundir en el procés creatiu. En un format íntim i col·laboratiu, el taller es centrarà tant en l’aspecte musical com en la composició de lletres, oferint espai per compartir experiències, inspirar-se i intercanviar coneixements. Anna Andreu està a punt de publicar el seu nou treball discogràfic i creiem que aquesta oportunitat de compartir i aprendre arriba en millor moment creatiu.
Anna Andreu
Amb la col·laboració de Fundació SGAE
Inscripció gratuïta. Aforament limitat.
Col·labora: