Neu! Pro 2024

  • Divendres 26 de gener
  • 9.30h
  • Centre Cultural La Mercè

 Presentem la segona edició del NEU! PRO. 

Seguint la línia editorial del festival, NEU! PRO és un punt de trobada per a la indústria musical i els artistes, perquè sense creadors no hi ha indústria. La programació inclou ponències, taules rodones, i pòdcasts.

Inspiració, formació i networking.

Inscripció gratuïta. Aforament limitat. 

Programa

Presentat per Aïda Camprubí

9.30 h: Acreditació i cafè benvinguda

10.15 h: Indústria de la música i el futur tecnològic: IA, Streaming i Creators Economy. Amb Frankie Pizá i Arnau Sabaté.

11.15 h: Presentacions de: La Marfà – Centre de Creació Musical / Postgrau en Management i Gestió del Sector Musical de la UDG / EUMES – Escola de producció musical

11.30 h Producció Musical amb Santos & Fluren (Love Of Lesbian, Viva Suecia, Sidonie)

12.45 h Pausa

13.00 h Futuremakers – els drets d’autor a l’era digital. Amb la col·laboració de Fundació SGAE.

14.00 h Dinar NEU! PRO

15.00 h Podcast “Simpatía por la industria musical”, amb Carlos Galán – CEO Fundador de Subterfuge Records i Joan Vich – Ground Control Management / Monkey Week PRO / Ex FiB Benicàssim.

16.00 h El catxet de l’artista. Un debat amb diferents promotors i managers sobre els reptes del mercat econòmic en la contractació d’artistes.

17.15 h Pausa

17.30 h UFi: Els passos clau per muntar un segell discogràfic. Amb Sonia Durán Gerent de UFi – Unión Fonográfica Independiente.

20.00 h Concert de Mazoni – Auditori de Girona

Formulari d’inscripció gratuïta

Indústria de la música i el futur tecnològic: IA, Streaming i Creators Economy.

Els avenços tecnològics estan canviant la societat molt ràpidament, especialment la irrupció de la intel·ligència artificial. En el camp de la música, aquesta nova tecnologia està suposant una disrupció absoluta: noves eines a l’abast dels creadors als quals els hi pot facilitar recursos i tasques de producció. Tanmateix, l’IA pot suposar un abans i un després per a petits i grans artistes.

Amb la participació de:

Frankie Pizá

Director creatiu amb una visió innovadora amb més de 15 anys d’experiència en direcció creativa en projectes musicals (Red Bull Music Academy, Primavera Sound, etc.). Co fundador de GUZZU i Vitamin 3. 

Arnau Sabaté

Emprenedor i executiu de la indústria musical amb àmplia experiència en el sector de la música. Ha treballat per a Primavera Sound, Jägermusic i Discogs, entre d’altres. Co fundador de GUZZU i Vitamin 3. 

Presentacions de:

La Marfà – Centre de Creació Musical

web.girona.cat/lamarfa 

Postgrau en Management i Gestió del Sector Musical de la UDG

postgraugestiomusical-udg.com/

EUMES – Escola de producció musical

eumes.cat/es/

Producció Musical amb Santos & Fluren (Love Of Lesbian, Viva Suecia, Sidonie)

Santos & Fluren

Florenci Ferrer “Fluren”, i Santos Berrocal són dos amics que, des de fa més de 20 anys, es dediquen, com a parella creativa, al desconegut art de produir discos. 

Treballen per a destacats artistes del panorama estatal com Sidonie, Love Of Lesbian, Viva Suecia, Rigoberta Bandini, Iván Ferreiro, Zahara, Quique Gonzalez o Luz Casal entre molts d’altres. Tindrem l’oportunitat d’apropar-nos a la seva forma tècnica i creativa de treball, i de compartir experiències amb els productors de referència. 

– Presenta i modera el periodista i crític musical Javier Blánquez, professor d’Història de la Música moderna a l’escola EUMES. Sessió en col·laboració amb EUMES – Escola de Producció Musical. 

Futuremakers – els drets d’autor a l’era digital. Amb la col·laboració de Fundació SGAE.

En aquesta sessió es parlarà sobre el funcionament actual dels drets d’autor, analitzant els sistemes vigents i les seves implicacions a l’era digital actual. A més, s’explorarà com els avenços tecnològics, com ara la IA generativa i l’auge de formats alternatius com la música on-chain, poden obrir noves vies d’ingressos per als artistes del futur més proper. 

Amb la participació de:

Mercè Vallverdú

Codirectora i cap del departament de Serveis Jurídics de la SGAE a Catalunya. Llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona i especialitzada en Propietat Intel·lectual des de l’any 1995.

Cris Checa

Tecnòloga/artista. Treballa a la intersecció de la creativitat, la innovació i la tecnologia, obrint el camí per a l’exploració de les fronteres de les experiències i coneixements interdisciplinaris. Amb formació en enginyeria i disseny, és també membre del duo de música electrònica Desert. 

Eva Faustino

Advocada en exercici, especialista en Propietat Intel·lectual. Directora Gerent d’APECAT, Associació de Productors i Editors fonogràfics i videogràfics de Catalunya Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona. Llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona. 

Arnau Sabaté

Presenta i condueix: Arnau Sabaté – Emprenedor i executiu de la indústria musical amb àmplia experiència en el sector de la música. Ha treballat per a Primavera Sound, Jägermusic i Discogs, entre d’altres. Co fundador de GUZZU i Vitamin 3. 

Amb la col·laboració de Fundació SGAE:

Podcast “Simpatía por la industria musical”, amb Carlos Galán – CEO Fundador de Subterfuge Records i Joan Vich – Ground Control Management / Monkey Week PRO / Ex FiB Benicàssim.

És tot un luxe acollir de nou el podcast de referència amb la participació de dues persones clau de la indústria musical del nostre país. 

Joan Vich

Mànager fundador de l’agència Ground Control (The Parrots, Adiós Amores, Melenas), coordinador de les jornades PRO del Monkey Week, periodista musical i autor de l’inspirador llibre “Aquí vivía yo” sobre els 25 anys al FiB de Benicàssim. Festival on va començar l’any 1995 treballant a les barres de bar, passant a ser programador del FiB, fins acabar tancant aquella etapa l’any 2019 com a codirector del mateix. 

Carlos Galán

Joan Vich serà entrevistat per Carlos Galán, director del programa i CEO Fundador de prestigiós segell discogràfic Subterfuge Records. Un podcast en format d’entrevista que no pretén ser nostàlgic sinó contraposar punts de vista, experiència i perspectives de futur dins l’apassionant negoci de la música. 

El catxet de l’artista.

Un debat amb diferents promotors i mànagers sobre els reptes del mercat econòmic en la contractació d’artistes. Catxets desorbitats, mínims ignorats. Contractació d’artistes nacionals i internacionals. Què o qui defineix i marca els catxets en el món de la música. 

Amb la participació de: 

Joan Vich

Mànager Ground Control / Monkey Week PRO / ex Programador del FiB Benicàssim. 

Catalina Rosselló

Co-directora Agència de Management As de Guia d’artistes com Judit Neddermann o Mazoni. 

Xavi Masó Frauca

Assistent de programació musical a Temporada Alta. Producció tècnica de festivals i esdeveniments culturals. 

Nore Chesapik

Fundador dels segells Chesapik i Cooperativa Montgrí amb artistes com Lagartija Nick, Cala Vento, Las Migas o Alba Carmona entre d’altres. 

Presenta i modera: Xavier Castillón

Cap de la secció de Cultura del diari El Punt Avui. Llicenciat en Ciències de la Informació. Periodista cultural des del 1989. 

UFi: Els passos clau per muntar un segell discogràfic. Amb Sonia Durán Gerent de UFi – Unión Fonográfica Independiente.

Taller dirigit a artistes, compositors, autors, estudiants, emprenedors i professionals de la indústria musical que vulguin conèixer quins són els passos bàsics a seguir per posar en funcionament un segell discogràfic i conèixer la tasca de la Unión Fonográfica Independiente. 

Sonia Durán

Presentat per Sonia Durán, gerent de la Unión Fonográfica Independiente (UFi) que entre d’altres desenvolupa projectes com els Premis de la Música Independent (Premios MIN) o UFinest, el programa de formació i desenvolupament para a l’industria discogràfica independent.

Inscripcions tancades. Aforament complet

Col·labora: